Polska Mapa Kiełbasy
Kiełbasopedia
Zakupy

Szaszłyki na indyjską nutę

18.06.2018 | kategoria: Dania, Grill, Przepisy

Szaszłyki na indyjską nutę Szaszłyki na indyjską nutę

Składniki:
– 1 pierś z kurczaka
– 1 cebula czerwona
– 1 kiełbasa na grilla
– 2 łyżeczki pikle czosnkowe

Dodatkowo
– ¼ szkl. brązowego ryżu
– ¼ szkl. soczewicy
– ¼ szkl. brązowego ryżu
– ¼ szkl. orkiszu
– Sól, pieprz do smaku

Wykonanie:
1. Pierś z kurczaka kroimy na kawałki 2cm x 2cm
2. Do miski wkładamy pokrojoną pierś, dodajemy pikle czosnkowe i mieszamy.
3. Cebulę kroimy w ćwiartki
4. Kiełbasę kroimy w plasterki
5. Kaszę i ryż gotujemy al dente.

 

Przeczytaj również inne artykuły


Reklama

reklama reklama reklama