Polska Mapa Kiełbasy
Kiełbasopedia
Zakupy

Grillowy wstępniak

26.09.2011 | kategoria: Artykuły, Grillowanie

Jeżeli za oknem coraz mocniej świeci słońce a drzewa i krzewy w okolicy zazieleniły się na dobre to znaczy, że sezon już albo trwa albo najwyższy czas go rozpocząć. Ale sezon na co? Oczywiście na grilla, moi drodzy. Ten pierwszy w danym roku smak chrupiącej, soczystej karkówki, lekkiej piersi kurczaka w sosie czy nawet zwykłej „śląskiej” to coś na co z utęsknieniem czekam od jesieni do wiosny. Ale tu nie chodzi tylko o smak. Bo grill to nie tylko metoda przyrządzania. Grill to coś zdecydowanie więcej niż to…

Moi drodzy, w tym krótkim, acz mam nadzieję treściwym poradniku dotyczącym grillowania postaram się opisać czym jest grillowanie, jak należy się do niego dobrze przygotować, jak powinien przebiegać sam proces grillowania, jak przygotować mięso (i nie tylko) aby potem zachwycały nawet najbardziej wysublimowane podniebienie. Na koniec podzielę się z Wami
kilkoma przepisami na pyszne potrawy z grilla, do czego i Was serdecznie zapraszam. Wy natomiast ze swojej strony zadbajcie o miłe towarzystwo i przyjazną atmosferę. Bo jak już wspomniałem, grill to nie tylko metoda przyrządzania…

 

Przeczytaj również inne artykuły


Reklama

reklama reklama reklama