Najnowsze Artykuły

Jesienne gulasze

Jesienne gulasze...

27 września 2019
Burgery z grilla

Burgery z grilla...

13 września 2019

Sezon ogórkowy trwa...

28 sierpnia 2019

Jak dobrze zjeść na ...

26 sierpnia 2019

Letni obiad...

25 czerwca 2019

Zobacz więcej

Polska Mapa Kiełbasy
Kiełbasopedia
Zakupy

Grillowane burgery

13.09.2019 | kategoria: Grill, Przepisy

Grillowane burgery

Czas przygotowania: 30 minut

Składniki:
– 800 g świeżo zmielonej wołowiny
– sól
pieprz
– olej rzepakowy

Dodatkowo:
– 4 bułki
– 4 plastry pomidora
– krążki cebuli
– 1 kulka mozzarelli pokrojona w plastry
– listki szpinaku baby
– keczup
– majonez

Wykonanie:
Mięso mieszamy w misce z dodatkiem soli, pieprzu i 2 łyżek lodowatej wody. Następnie formujemy z niego cztery burgery, każdy z nich malujemy z obu stron olejem. Grillujemy na rozgrzanym grillu z obu stron. Czas smażenia jest zależny od stopnia wysmażenia jaki lubicie i jak bardzo rozgrzany jest żar. Pod koniec na każdym burgerze układamy plaster sera.

Gdy burgery będą już prawie gotowe na ruszcie układamy przekrojone bułki i grillujemy je przez chwilę, aż się delikatnie przyrumienią.

Spód bułki smarujemy majonezem i keczupem, następnie układamy mięso z mozzarellą, pomidora, cebulę, listki szpinaku i przykrywamy wierzchnią częścią bułki. Od razu podajemy.

Zobacz artykuł: Burgery z grilla

 

Przeczytaj również inne artykuły


Reklama

reklama reklama reklama