Polska Mapa Kiełbasy
Kiełbasopedia
Zakupy

Jajka faszerowane wiosenne

08.03.2024 | kategoria: Dodatki, Przekąski, Przepisy

Jajka faszerowane wiosenneJajka faszerowane wiosenne

Składniki:
– 6 jajek,
– 1 papryka czerwona,
– kilka listków rukoli,
– 2 liście sałaty lodowej,
– koperek,
– szczypiorek,
– majonez,
– sól, pieprz do smaku.

Wykonanie:
Jajka gotujemy na twardo, następnie studzimy i kroimy na pół. Łyżeczką wydrążamy żółto, które kroimy w kosteczkę. Paprykę kroimy w drobną kostkę. Sałatę lodową, rukolę, szczypiorek, koperek siekamy na drobno. Do miski wkładamy żółtko, paprykę, posiekaną zielenię. Dodajemy majonez, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Przygotowanym farszem napełniamy połówki wydrążonych jajek.

 

Przeczytaj również inne artykuły


Reklama

reklama reklama reklama