Składniki:
– 2 cukinie
– 100g ugotowanej mix kaszy trendy lunch lub kaszy gryczanej
– 1 cebula czerwona
– Grzyby kurki
– pierś z kurczaka
– jeżyny
– ser tarty
– sól
– pieprz czarny
Wykonanie:
Cukinie umyć, przekroić na pół, wydrążyć środek i posypać przyprawą prowansalską. Cebulę kroimy w piórka, pierś z kurczaka w paseczki. Na patelni smażymy oczyszczone kurki, czerwoną cebulę i pokrojoną pierś z kurczaka Pod koniec smażenia dodajemy kaszę, mieszamy chwilę smażąc. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Farszem napełniamy połówki cukinii. Posypujemy startym serem i jeżynami. Tak przygotowane cukinie wkładamy do naczynia żaroodpornego, następnie wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni pieczemy do miękkości około 30 minut.