Najnowsze Artykuły

Jesienne gulasze

Jesienne gulasze...

27 września 2019
Burgery z grilla

Burgery z grilla...

13 września 2019

Sezon ogórkowy trwa...

28 sierpnia 2019

Jak dobrze zjeść na ...

26 sierpnia 2019

Letni obiad...

25 czerwca 2019

Zobacz więcej

Polska Mapa Kiełbasy
Kiełbasopedia
Zakupy

Nadziewana cukinia

13.09.2019 | kategoria: Dodatki, Grill, Przepisy

Nadziewana cukiniaNadziewana cukinia

Składniki:
– 2 cukinie 
– 100g ugotowanej mix kaszy trendy lunch lub kaszy gryczanej
– 1 cebula czerwona 
– Grzyby kurki
– pierś z kurczaka
– jeżyny
– ser tarty 
– sól
pieprz czarny 

Wykonanie:
Cukinie umyć, przekroić na pół, wydrążyć środek i posypać przyprawą prowansalską. Cebulę kroimy w piórka, pierś z kurczaka w paseczki. Na patelni smażymy oczyszczone kurki, czerwoną cebulę i pokrojoną pierś z kurczaka Pod koniec smażenia dodajemy kaszę, mieszamy chwilę smażąc. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Farszem napełniamy połówki cukinii. Posypujemy startym serem i jeżynami. Tak przygotowane cukinie wkładamy do naczynia żaroodpornego, następnie wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni pieczemy do miękkości około 30 minut.

 

Przeczytaj również inne artykuły


Reklama

reklama reklama reklama