Polska Mapa Kiełbasy
Kiełbasopedia
Zakupy

Sałatka z pieczonym kalafiorem i ciecierzycą

17.03.2017 | kategoria: Dodatki, Przekąski, Przepisy, Sałatki

Sałatka z pieczonym kalafiorem i ciecierzycąSałatka z pieczonym kalafiorem i ciecierzycą

Składniki:
– 1 kalafior podzielony na różyczki
– 2 łyżeczki kuminu
– 2 łyżeczki mielonej kolendry
– ½ łyżeczki ostrej papryki
– Sól
Pieprz
– Oliwa z oliwek
– 2 szklanki ciecierzycy z puszki
– Ocet balsamiczny
– Listki mięty
– Ziarenka z ½ granatu

Wykonanie:
W misce mieszamy przyprawy z oliwą z oliwek, dodajemy kalafiora i dokładnie obtaczamy go powstałą masą. Przekładamy do żaroodpornego naczynia i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 30 minut.
Do dużej miski wrzucamy ciecierzycę, dodajemy ocet, porwane listki mięty, ziarenka granata i upieczonego kalafiora. Wszystko mieszamy, doprawiamy solą, pieprzem i skrapiamy oliwą.

Zobacz artykuł: Wiosenne przebudzenie

 

Przeczytaj również inne artykuły


Reklama

reklama reklama reklama

Ta strona używa cookie i innych technologii. Korzystając z niej wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Czytaj więcej...

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close