Polska Mapa Kiełbasy
Kiełbasopedia
Zakupy

Jajka faszerowane fetą i koncentratem pomidorowym

25.03.2018 | kategoria: Dodatki, Przekąski, Przepisy

Jajka faszerowane fetą i koncentratem pomidorowymJajka faszerowane fetą i koncentratem pomidorowym

Czas przygotowania: 15 minut

Składniki:
– 5 jaj ugotowanych na twardo
– 50 g sera feta
– 1 łyżka majonezu
– 3 czubate łyżeczki koncentratu pomidorowego
– sól
pieprz
– listki rukoli
– koperek do posypania

Wykonanie:
Jajka delikatnie kroimy na pół, wyjmujemy żółtka. Do blendera wkładamy pokruszony ser feta, majonez, koncentrat i przyprawy. Wszystko dokładnie blendujemy na gładką masę. Połówki jajek faszerujemy masą i układamy na listkach rukoli. Posypujemy koperkiem.

Zobacz artykuł: Wielkanocne wiejskie jaja

 

Przeczytaj również inne artykuły


Reklama

reklama reklama reklama