Polska Mapa Kiełbasy
Kiełbasopedia
Zakupy

Jarcuterie nowy trend kulinarny

11.01.2021 | kategoria: Dodatki, Kiełbasa, Przekąski, Przepisy

Jarcuterie nowy trend kulinarnyJarcuterie nowy trend kulinarny

Absolutny hit 2021 z kiełbasą krakowską suchą i dodatkami na jakie mamy ochotę. Jest to nowy trend w serwowaniu wędlin w stylu charcuterie. Będziemy się z nim coraz częściej spotykać na bankietach i imprezach. 

Składniki:
– kiełbasa Krakowska sucha,
kabanosy,
– rukola,
– pomidorki koktajlowe,
– ser mozzarella,
– żółta papryka,
– czerwona papryka,
– mix przypraw pieprzu ziołowego, sól.

Wykonanie:
Kiełbasę krakowską kroimy w cienkie plasterki. Kabanosy kroimy na mniejsze kawałki. Umyte pomidorki koktajlowe na pół. Umytą paprykę czerwoną i żółtka kroimy w paseczki. Na desce lub dużym talerzu układamy poszczególne składniki. Kiełbasę krakowską możemy np. nadziać na wykałaczkę na przemian z pomidorkami podobnie jak koreczki bankietowe. Kompletujemy nasze ulubione dodatki w słoiku i doprawiamy do smaku. 

 

Przeczytaj również inne artykuły


Reklama

reklama reklama reklama