Polska Mapa Kiełbasy
Kiełbasopedia
Zakupy

Kanapka z aromatyzowanym dymem indykiem, awokado i mozzarellą

26.02.2016 | kategoria: Dodatki, Konkursowe, Przekąski, Przepisy, Wędzenie

Kanapka z aromatyzowanym dymem indykiem, awokado i mozzarelląKanapka z aromatyzowanym dymem indykiem, awokado i mozzarellą

Autor: Barbara Nowacka
Wyróżnienie – Konkurs – Dymna Rewolucja

Składniki:
2 polędwiczki z indyka;
2 łyżeczki naturalnego dymu wędzarniczego w płynie do kurczaka Smokeland;
2 ząbki czosnku;
1 mała papryczka chili;
1 łyżeczka przyprawy uniwersalnej naturalnej;
2 łyżki oleju rzepakowego;
2 łyżeczki masła kromki chleba (u mnie wieloziarnisty);
awokado;
sałata (u mnie lodowa);
mozzarella.

Indyka nacieramy naturalną przyprawą uniwersalną, aromatem Smokeland, olejem, przeciśniętymi przez praskę ząbkami czosnku i posiekaną papryczką. Układamy w naczyniu żaroodpornym wyłożonym papierem do pieczenia. Pieczemy 35 minut w temperaturze 180 stopni (termoobieg). W połowie czasu pieczenia układamy na każdej polędwiczce łyżeczkę masła. Gotowego pieczonego indyka pozostawiamy do przestygnięcia i kroimy w plastry. Chleb opiekamy w tosterze. Awokado obieramy i rozgniatamy widelcem. Możemy dodać trochę soli, pieprzu i soku z cytryny do smaku. Tak przygotowaną pastą smakujemy po jednej stronie każdej z kromek. Następnie na połowie układamy indyka pokrojonego w plastry, sałatę, plastry mozzarelli i przykrywamy drugą kromką z awokado. Przepis został opublikowany na blogu z lokowaniem produktu: http://sniadanieubasi.blogspot.com/2015/10/kanapka-z-aromatyzowanym-dymem-indykiem.html

 

Przeczytaj również inne artykuły


Reklama

reklama reklama reklama