Polska Mapa Kiełbasy
Kiełbasopedia
Zakupy

Migdałowe pesto z czosnku niedźwiedziego

22.04.2016 | kategoria: Dodatki, Przepisy, Sosy

Migdałowe pesto z czosnku niedźwiedziegoMigdałowe pesto z czosnku niedźwiedziego

Składniki:
4 garście liści czosnku niedźwiedziego
sól do smaku
2 ząbki czosnku
1 szklanka migdałów
1/2 szklanki oleju

Liście czosnku niedźwiedziego myjemy osuszamy i kroimy na mniejsze kawałki. Czosnek obieramy. Migdały blendujemy na drobne okruszki. Dodajemy czosnek i wlewamy 1/2 szklanki oleju. Miksujemy chwilę  i dodajemy osuszone liście czosnku. Jeszcze raz miksujemy. Solimy do smaku. Jeżeli jest bardzo gęste dolewamy jeszcze oleju.

Ewa Sidor

Zobacz przepis: Carpaccio z wędzonego łososia z dipem z czosnku niedźwiedziegoZobacz artykuł: Łosoś – rybi król w naszej kuchni

 

Przeczytaj również inne artykuły


Reklama

reklama reklama reklama