Polska Mapa Kiełbasy
Kiełbasopedia
Zakupy

Krem z borowików

30.09.2019 | kategoria: Przepisy, Zupy

Krem z borowikówKrem z borowików

Składniki:
– 1 l bulionu drobiowego
– 500 g prawdziwków krojonych
– 4 ziemniaki
– Ziele angielskie
– Liście laurowe
– Sól i pieprz do smaku
– Olej rzepakowy

Wykonanie:
Borowiki oczyszczamy, kroimy na mniejsze kawałki. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Do garnka wlewamy łyżkę oleju. Na gorący tłuszcz wrzucamy pokrojone ziemniaki, grzyby i przyprawy, wlewamy bulion i zagotowujemy. Całość gotujemy około 20 minut. Wyjmujemy liście laurowe. Gdy ziemniaki będą miękkie, miksujemy przy pomocy blendera na gładki krem. Na maśle smażymy borowiki. Krem dekorujemy borowikami i masłem.

 

Przeczytaj również inne artykuły


Reklama

reklama reklama reklama